№: 1
ID картки працівника:
375113
Найменування посади:
Доцент
Факультет/Відділення/Інститут:
Факультет митної справи, матеріалів та технологій
Кафедра/Науковий підрозділ тощо:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Трудовий статус посади (основне місце роботи, суміщення, сумісництво):
Основне місце роботи
Місце основної роботи, найменування посади:
-
Фізична особа. ID:
7248272
Фізична особа. ПІБ:
Дащук Юлія Євгеніївна
Фізична особа. Дата народження:
22.04.1989
Фізична особа. Громадянство:
Україна
Фізична особа. Стать:
Жіноча
Початок роботи в закладі:
26.06.2012
Дата початку стажу:
26.06.2012
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Тип:
Науково-педагогічний
Безперервний стаж:
Так
Стаж науково-педагогічної та/або наукової роботи. Повних років:
11
Відомості про підвищення кваліфікації:
Онлайн-стажування в Health Resort & Medical Spa Aquapark Panorama Morska (Польща)
з 10.01. 2023 р. по 10.03.2023 р.
(сертифікат)

Підвищення кваліфікації (стажування) у готельно-ресторанному комплексі «Острів»
(05.05.21- 05.08.2021 р)
Тема: «Інноваційні методи обслуговування туристичних груп у закладах готельно-ресторанного бізнесу»
Наказ № 323-05-35
від 27.04.2021 р
(довідка)

Стажування
у Старопольській вищій школі в
м. Кельце (Польща).
з 10.12.2018 р. по 10.06.2019 р. (сертифікат)

Підвищення кваліфікації в рамках Весняної школи Вернадського-2023
«Сталий, інклюзивний та смарт розвиток в контексті децентралізації: досвід ЄС»
Сертифікат № 101047894–SISDDP–ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH від 15 березня 2023
Останні зміни в ЄДЕБО:
17.05.2023 12:14
Досягнення у професійній діяльності:
  • 1) наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection

    Liudmyla Y. Matviichuk, Mykhailo I. Lepkyi, Yuliia Y. Dashchuk, Svitlana V. Sydoruk, Inna V. Mezentseva (2022). Approach to formation of enogastronomic tourism based on the geographical indication system. Journal of Geology, Geography and Geoecology, Vol 31 No 4 (2022), 689-701. https://doi.org/10.15421/112265 (Web of Science)
    Dashchuk Y., Matviichuk L. Lepky М. Sidoruk S. (2021). Financial support of culture, tourism and creative industries in Ukraine: opportunities and prospects. Financial and credit activities: problems of theory and practice. 2021. 5(40), 620–630. https://doi.org/10.18371/fcaptp.v5i40.245257 (Web of Science)
    Дащук Ю.Є. (2023) Конкурентоспроможність індустрії гостинності: стан, перспективи, рішення. Товарознавчий вісник, Випуск 16, 263-273. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2023-17-22
    Дащук Ю.Є. (2023) Напрямки дослідження конкурентоспроможності туристичних дестинацій. Економічний форум: науковий журнал. 2023. № 2. С. 11–17.
    Матвійчук Л. & Дащук Ю. (2022). Європейський вектор сталого розвитку індустрії гостинності України. Економіка та суспільство, (45). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-45-28
    Дащук Ю.Є (2022). Вплив географічних зазначень на розвиток гастрономічного туризму регіону. Товарознавчий вісник, 2(15), 83-95. https://doi.org/10.36910/6775-2310-5283-2022-16-7
    Матвійчук Л.Ю., Васильчинко А.О., Дащук Ю.Є. Функціонування кластерів сільського туризму як інструмент розвитку регіонів України. Економічний форум: науковий журнал. 2022. № 1 (1). С. 3-10. https://doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2022-1-1
    Дащук Ю.Є., Матвійчук Л.Ю. Туристична політика в умовах сьогодення: досвід України. Економіка та суспільство:електронний журнал. 2022. № 36. https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-36-2
    Вахович І.М., Дащук Ю.Є. Oсобливості узгодження інтересів стейхолдерів та механізми їх співпраці у туристично-рекреаційній галузі регіону. Економічний форум: науковий журнал. 2021. № 2.С. 19–28. http://e-forum.lntu.edu.ua/index.php/ekonomichnyy_forum/article/view/200
    Дащук Ю.Є. Еногастрономічний маршрут як інструмент розвитку готельно-ресторанного бізнесу сільських територій. Економічні науки: збірник наукових праць Луцького національного технічного університету. Серія “Регіональна економіка”. 2020. Випуск 17 (67). C.311–317. http://e-region.lutsk-ntu.com.ua/index.php/ekonomichni_nauky/article/vi…
    Дащук Ю.Є., Федорусь Ю.В. Промоція у сфері гостинності: технології, перспективи, рішення. Економічні науки: збірник наукових праць. Серія «Регіональна економіка».2020. Випуск 17 (64). C.318–324. http://e-region.lutsk-ntu.com.ua/index.php/ ekonomichni_nauky/article/view/81
    Дащук Ю.Є. Методика оцінки рівня розвитку рекреаційного потенціалу регіону: теоретичний аспект. Економічний форум: науковий журнал. 2019. № 3. С. 44–53. http://e-forum.lntu.edu.ua/index.php/ekonomichnyy_forum/article/view/53
    Дащук Ю.Є, Лепкий М.І. Досвід використання smart-технологій в управлінні туристичним продуктом міста. Приазовський економічний вісник. 2019. № 3(14). C.294–299. http://pev.kpu.zp.ua/journals/2019/3_14_uk/51.pdf

  • 3) наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора)

    Лютак О.М.,Дащук Ю.Є Підприємницькі рішення сфери обслуговування. Готельно-ресторанна справа: навчальний посібник для аудиторної та позааудиторної роботи студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа / автори: Матвійчук Л.Ю., Чепурда Л.М., Лютак О.М., Сидорук С.В.,.Смаль Б.А., Лепкий М.І., Подоляк В.М., Зубехіна Т.В, Громик О.М., Дащук Ю.Є. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2023. – 356 с. – С.305-353
    Дащук Ю.Є. Прикладні аспекти використання об’єктів історико-культурної спадщини для розвитку спеціалізованих видів туризму. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання восьме / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. – Луцьк: ВІП Луцького НТУ, 2022. – 408 с. C. 221-243
    Лепкий М.І., Дащук Ю.Є., Подоляк В.М. Роль професійних об'єднань та організацій в розвитку сільського зеленого туризму. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання сьоме / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю., проф. Барського Ю.М., доц. Лепкого М.І. Луцьк: ВІП Луцького НТУ, 2021. С.129-152
    Туристичне краєзнавство Волинської області: підручник / за редакцією проф. Матвійчук Л.Ю., доц. Лепкого М.І. – Луцьк: РВВ Луцького НТУ, 2019. – 228 с.
    Лепкий М.І., Колісник Б.І., Дащук Ю.Є. Оцінка ресурсного потенціалу велосипедного туризму Волинської області. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання п’яте / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю. Луцьк: Луцький НТУ, 2019. С.253–276.
    Чепурда Л.М., Дащук Ю.Є., Лепкий М.І. Концептуальні засади формування регіональної політики розвитку рекреаційного потенціалу регіону. Перспективи розвитку туризму в Україні та світі: управління, технології, моделі: колективна монографія. Видання п’яте / за наук. ред. проф. Матвійчук Л.Ю. Луцьк: Луцький НТУ, 2019. С.84–92.

  • 4) наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/практикумів/методичних вказівок/рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування

    Підприємницькі рішення сфери обслуговування. Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання. / укладачі:Лютак О.М.,Дащук Ю.Є. Луцьк: ЛНТУ, 2023. 76 с.
    Підприємницькі рішення сфери обслуговування. Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання. / укладачі: Лютак О.М., Дащук Ю.Є. Луцьк: ЛНТУ, 2023. 24с.
    Підприємницькі рішення сфери обслуговування. Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа денної та заочної форм навчання. / укладачі: Лютак О.М., Дащук Ю.Є. Луцьк: ЛНТУ, 2023. 19 с.
    Туристична політика та регулювання туристичних послуг. Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм і рекреація денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : ЛНТУ, 2023. – 24 с.
    15. Спеціалізований туризм. Конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм і рекреація денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : ЛНТУ, 2023. – 56 с.
    Спеціалізований туризм [Текст] : Методичні вказівки до практичних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2021. – 28 с.
    Менеджмент туризму та готельно-ресторанної справи: метод. вказівки до викон. курсової роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спец. 242 Туризм, 241 Готельно-ресторанна справа освітніх програм «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 Сфера обслуговування денної та заоч. форм навч. / уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : ЛНТУ, 2022. – 24 с.
    Спеціалізований туризм : метод. вказівки до викон. самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спец. 242 Туризм денної та заоч. форм навч. / уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : ЛНТУ, 2022. – 24 с.
    Управління туристично-рекреаційною діяльністю [Текст] : Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2019. – 28 с.
    Управління туристично-рекреаційною діяльністю [Текст] : Конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм» галузі знань 24 Сфера обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання/ уклад. Ю.Є. Дащук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2019. – 64 с
    Організація туристично-рекреаційних подорожей. Методичні вказівки до практичних занять [Текст] для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Туризм» галузі знань 24 Сфери обслуговування спеціальності 242 Туризм денної та заочної форм навчання / укладачі: Ю.Є. Дащук. – Луцьк : Луцький НТУ, 2019. – 36 с.

  • 7) участь в атестації наукових кадрів як офіційного опонента або члена постійної спеціалізованої вченої ради, або члена не менше трьох разових спеціалізованих вчених рад

    Рецензент дисертації Смаля Бориса Анатолійовича на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 Економіка на тему «Регіональний вимір забезпечення конкурентоспроможності індустрії гостинності» 2023-07-25. Луцький національний технічний університет.

  • 8) виконання функцій (повноважень, обов’язків) наукового керівника або відповідального виконавця наукової теми (проекту), або головного редактора/члена редакційної колегії/експерта (рецензента) наукового видання, включеного до переліку фахових видань України, або іноземного наукового видання, що індексується в бібліографічних базах

    1.Відповідальний виконавець НДР 0120U105661 «Дослідження туристично-ресурсного потенціалу Західного Полісся», (22.12.2020-31.12.2024)

  • 10) участь у міжнародних наукових та/або освітніх проектах, залучення до міжнародної експертизи, наявність звання “суддя міжнародної категорії”

    1. Експерт транскордонного проєкту PBU2/0964/18 «Популяризація об’єктів Першої угорсько-галицької залізниці» в частині написання розділу «Концепції збереження спільної культурної та історичної спадщини шляхом розвитку нових видів туризму»., договір № HS06-21., 2021 р.
    2. Міжнародна академічна мобільність з 28.05.2023 р. по 03.06.2023 р., програма Erasmus+, 2023 IPB ICM meeting, Політехнічний інститут м. Браганса, Португалія.
    3. Міжнародна академічна мобільність з 28.08.2023 р. по 17.12.2023 р. у змішаній формі, програма Erasmus+, Peace Education Competence Framework “Training Laboratory III - Designing Learning for Peace”, Грузія

  • 11) наукове консультування підприємств, установ, організацій не менше трьох років, що здійснювалося на підставі договору із закладом вищої освіти (науковою установою)

    Наукове консультування КП «Центр туристичної інформації та послуг», довідка №158/8 від 02.03.2023 р.
    Наукове конcультування Центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center», довідка №22/2 від 27.04.2023 р.
    Наукове консультування: Гостинний еко-простір «Пік-Нік» с.Забороль, вул. Володимирська 119а. Довідка №24/01 від 17.01.2023

  • 12) наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій

    Дащук Ю.Є. Менеджмент об’єктів культурного туризму в умовах війни Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни : збірник праць Міжнародного науково-практичного форуму (м. Львів, 19‒21 квітня 2023 р.) / [відп. ред.:проф. О. І. Мороз]. ‒ Львів: «Камула», 2023. ‒ C. 151-157 https://cutt.ly/MwkT7GpE
    Дащук Ю.Є. Вплив сакральної культурної спадщини на розвиток туризму в територіальних громадах. Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики: матеріали міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Харків / колектив авторів; Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, 2022. с.159-160. https://bit.ly/3BCFr4A
    Дащук Ю.Є. Інтеграція об’єктів історико-культурної спадщини у сектор туризму: сучасні тренди та виклики Materiały Międzynarodowej naukowi-praktycznej konferencji “Obiekty dziedzictwa Historyczno – Kulturowego: Aspekt Turystyczny” (m. Przemyśl (Polska), 16-17 grudnia 2021 r) . 2021. – s. 89–96.
    Дащук Ю.Є. Програма сертифікації Hospitality Experience: переваги для ринку індустрії гостинності. Якість та безпечність товарів: матеріали VІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (13 травня 2022 року) / за наук. ред. д.т.н., проф. В.В. Ткачук. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоції, ЛНТУ, 2022. 216 с. – С.165-167. https://bit.ly/3CcuRTy
    Дащук Ю.Є. Туристична дестинація Древній Жидичин: практичний досвід використання потенціалу сакральної спадщини. Сакральне та туризм: матеріали міжнародньої науково-практичної конференції (Київ, КНУ імені Тараса Шевченка, 28 квітня 2023 р.) – К.:ТОВ «Геопринт», 2023. 325 с. С.219-222. https://cutt.ly/RwkYeTVu
    Дащук Ю.Є. Кінотуризм як інноваціний, спеціалізований напрямок розвитку туризму регіону. Міжнародні економічні відносини: Сталий розвиток України в умовах глобалізації та Європейської економічної інтеграції: проблеми, перспективи, ефективність. ФЕНІКС-2022: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (м. Харків, 31 травня 2022 року)/ Х. : Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Навчально-науковий інститут економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу, кафедра економіки бізнесу та міжнародних економічних відносин, 2022, 152 c. – C.135-
    Дащук Ю.Є., Сидорук С.В., Матвійчук Л.Ю. Культурні маршрути Ради Європи: перспективи та можливості для розвитку туризму в Україні. Регіональний туризм: сучасний стан та шляхи оптимізації: матеріали міжнародної науково-практичної конференції ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК» (2 квітня 2021 року).Київ.2021.с 54-56 https://conf.krok.edu.ua/ACM/RT/schedConf/presentations
    Дащук Ю.Є. Глемпінг як перспективний напрямок розвитку індустрії гостинності в України. Географія та туризм. Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної Iнтернет-конференції Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди (26 лютого 2021 р., м. Харків) / за заг. ред. Лоцмана П. І. Харків: ХНПУ ім.Г.С.Сковороди, 2021. С.291-294 http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/4275
    Дащук Ю.Є. Інноваційні засоби моніторингу туристичного руху. Туризм у ХХІ столітті: виклики та реагування. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (Київ, 27.11.2020р.). Київ: КНУ імені Тараса Шевченка, 2020. С.147-149. https://drive.google.com/file/d/1P53A9ByF1Wv-0DXzUaHmPMdDzKfadVXu/view

  • 14) керівництво студентом, який зайняв призове місце на I або ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або робота у складі організаційного комітету / журі Всеукраїнської студентської олімпіади (Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт), або керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком / проблемною групою; керівництво студентом, який став призером або лауреатом Міжнародних, Всеукраїнських мистецьких конкурсів, фестивалів та проектів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі міжнародних, всеукраїнських мистецьких конкурсів, інших культурно-мистецьких проектів (для забезпечення провадження освітньої діяльності на третьому (освітньо-творчому) рівні); керівництво здобувачем, який став призером або лауреатом міжнародних мистецьких конкурсів, фестивалів, віднесених до Європейської або Всесвітньої (Світової) асоціації мистецьких конкурсів, фестивалів, робота у складі організаційного комітету або у складі журі зазначених мистецьких конкурсів, фестивалів); керівництво студентом, який брав участь в Олімпійських, Паралімпійських іграх, Всесвітній та Всеукраїнській Універсіаді, чемпіонаті світу, Європи, Європейських іграх, етапах Кубка світу та Європи, чемпіонаті України; виконання обов’язків тренера, помічника тренера національної збірної команди України з видів спорту; виконання обов’язків головного секретаря, головного судді, судді міжнародних та всеукраїнських змагань; керівництво спортивною делегацією; робота у складі організаційного комітету, суддівського корпусу

    1.Виконання функцій старшого судді дистанції «Смуга перешкод» в рамках 4-го відкритого Чемпіонату Волинської області серед юнаків з пішохідного туризму в закритих приміщеннях (Наказ № 12/01-04 від 25.01.2023 р.)
    2.Член журі І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з туризмознавства по спеціальності «Туризм», 2019 рік

  • 19) діяльність за спеціальністю у формі участі у професійних та/або громадських об’єднаннях

    Член ГО «Всеукраїнська асоціація гідів» з 01.02.2020 р. – і донині (Зареєстрована як Всеукраїнське професійне об’єднання 20.05.2016 року, Код ЄДРПОУ 40497218, https://uaguides.com/)
    Член ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму» з 01.01.2021 р. – і донині (Зареєстрована як ГО Спілка СЗТ України 20.08.1996 року, Код ЄДРПОУ 21655662, https://www.greentour.com.ua/en).
    Голова громадської організації «Волинь туристична», код ЄДРПОУ 39447457 (з 20.10.2014 р. – і донині). (Зареєстрована як ГО Волинь туристична 20.10.2014 року, Код ЄДРПОУ 39447457).

  • 20) досвід практичної роботи за спеціальністю (спеціалізацією)/професією не менше п’яти років (крім педагогічної, науково-педагогічної, наукової діяльності) із зазначенням посади та строку роботи на цій посаді

    1. Голова Жидичинської сільської ради (2015-2017рр)
    2. Керівник Центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center» (2019 – і донині).
    3. ФОП Дащук Ю.Є., КВЕД 55.20,79.90 (2023– і донині)